Zeelanddump opent deuren  (11-07-2015)
WESTKAPELLE – Op zoek naar goed gereedschap voor een leuk prijsje? Vanaf nu kun je terecht bij Zeelanddump in Westkapelle voor tweedehands kwaliteitsgereedschap tegen dumpprijzen.
Met Zeelanddump breiden Martin en Vera Peene hun bedrijf Zeelandtools verder uit. ,,We zijn in oktober 2011 begonnen met een winkel voor kwaliteitsgereedschap’’, zegt Vera Peene. Het merendeel van de bestellingen verloopt via de webshop, maar inmiddels krijgt ook de showroom aan de Vroonwegeling steeds meer bekendheid. In de schappen ligt gereedschap van onder andere Carolus, Gedore en Mc Culloch. Sinds kort is daar ook werkkleding van Herock aan toegevoegd. Vera die bedrijfseconomie studeerde, werkt vooral achter de schermen. Ze verwerkt bestellingen en houdt de webshop up to date. Zo combineert ze haar zakelijke talenten met het moederschap. Martin houdt naast zijn baan als servicemonteur de winkel draaiend. Hij groeide op tussen de beitels en schroevendraaiers: ,,Mijn vader zit al zijn hele leven in de techniek. Hij werkt aan huis en daarnaast houden mijn ouders zich al jaren bezig met de verkoop van tweedehands gereedschap. Met die schuurverkoop wilden zij zo langzamerhand wel eens stoppen.’’ Afgelopen jaar zagen Martin en Vera kans om de naastgelegen loods erbij te kopen. ,,Toen viel alles op zijn plaats’’, vertelt Martin. Ze namen alle spullen van hun ouders over en richtten de loods ermee in. Het gereedschap komt voornamelijk uit faillissementen en restpartijen. Verder weet Martin geregeld een lading afgedankte legerspullen op de kop te tikken. Voor laatst genoemde is op de zolder van de nieuwe loods zelfs een speciale outdoor-hoek ingericht. Liepen de klanten bij Zeelandtools vooral binnen voor een gerichte bestelling, bij Zeelanddump moet je het assortiment even op je in laten werken. Op de benedenverdieping laveer je tussendoor gereedschapskarren, heftrucks en pompwagens. Via een wenteltrap kom je op een ruime zolder met schappen vol klein gereedschap. Een ruime doorgang verbindt Zeelanddump met Zeelandtools, zodat je altijd nog voor nieuw kunt gaan. Voorlopig is de winkel alleen geopend op woensdagavond en zaterdagochtend. Klanten kunnen in ieder geval 24 uur per dag terecht op de webshop www.zeelanddump.nl
Dit stukje stond op 28 januari 2012 in de Provinciale Zeeuwse Courant, bij de rubriek starters:

Kwaliteit voor een leuk prijsje:

Via het internet kwaliteitsgereedschap verkopen. Dat is het uitgnagspunt van Zeelandtools.
Deze webshop in gereedschappen wordt door Martin en Vera Peene vanuit Westkapelle gerund. We zijn in oktober 2011 begonnen "zegt Vera Peene". Mijn man werkt in de metaalbranche en heeft dus veel kennis van zaken op het gebied van goed gereedschap.

Ik zelf heb bedrijfseconomie gestudeerd en doe meer de zakelijke kant, zoals verkoop. Zeelandtools wil kwaliteitsproducten aanbieden die toch betaalbaar zijn. Vera: De gereedschappen van het merk Carolus zijn belangrijke artikelen in ons assortiment. Dat merk is onderdeel van het bekende kwaliteitsmerk Gedore. Het is alleen niet zo duur als veel andere merken van dezelfde kwaliteit.

De eerste maanden verliepen nog rustig. "Op dit moment zijn er een paar bestellingen op een dag".zegt Vera. Het is nog niet genoeg om van te kunnen leven.

Toch heeft klein beginnen ook zijn voordelen voor het jonge bedrijf. Vera: "Nu we nog vrij klein zijn, kun je gewoon bellen en zijn we er altijd om de telefoon op te nemen. Het voordeel is dat je altijd de tijd hebt voor snelle service.
Op termijn willen we het wel verder uitbreiden en bekender worden."

Naast de webshop is er ook een showroom aan de vroonwegeling 2, in Westkapelle. Deze is geopend op zaterdagochtend en woensdagavond. Vera:"We verkopen ook in de showroom, maar het meeste verloopt nog via de webshop.

 
 
 
         BEDRIJFSGEGEVENS

         Peene Service en Handelsonderneming (Zeelandtools)
         Vroonwegeling 2
         4361 ST Westkapelle       

         T : 06 412 70 491  (Martin)
         E : info@zeelandtools.nl

         KVK-nummer: 62938304 
         BTW-nummer: NL855023569B01


         
       
 
 
          SHOPINFO
  • Standaard verzendkosten € 5,-
  • Voor 12:00 besteld, volgende dag geleverd (indien op voorraad)
  • Snel e-mailverkeer
  • Telefonisch goed bereikbaar
  • Voorraad per artikel aangegeven 
  • E-mail ter bevestiging van verzending bestelling
  • Duurt leverering langer dan 3 dagen, dan krijgt u bericht
  • Prijzen zijn inclusief 21% BTW.
   Openingstijden Showroom: 
   Woensdag 19:00  - 21:00 uur    Zaterdag 10:00 - 12:30 uur